لیست اختراعات فرزانه فريدي راد
در اين اختراع پلي آميد 12 با خواص مكانيكي و حرارتي مناسب تهيه شد. زمينه فني مربوط به اين اختراع پليمر،شيمي پليمر و اكستروژن واكنشي است. در اين جا هدف پليمريزاسيون لائورولاكتام طي يك فرايند اختلاط واكنشي مذاب در طي فرايند اكستروژن واكنشي بوده است تا به كمك پليمريزاسيون، پلي آميد 12 با خواص قابل قبول تشكيل گردد. به اين منظور از لائورولاكتام به عنوان مونور اوليه،NaCL به عنوان شتاب دهنده و TDI به عنوان فعال كننده به منظور ساخت پلي آميد 12 به كمك پليمريزاسيون درجا استفاده گرديد. در اين طرح ابتدا پليمر شدن لائورولاكتام طي فرايند اختلاط مذاب به روش آنيوني انجام شد. پليمريزاسيون در دماي بيش از 190 درجه سانتيگراد و با افزودن فعال كننده و تسريع كننده به مونومر مذاب صورت گرفت. اثر استفاده از فرمولاسيون هاي مختلف بر ميزان مونومر آزاد، زمان واكنش، جرم مولكولي ، خواص حرارتي، بلورينگي و خواص رئولوژيكي پلي آميد 12 بررسي گرديد. با توجه به نتايج حاصل از آزمايشات انجام شده مشخص شد كه بهترين تركيب اجزاء جهت فرايند پليمر شدن لائورولاكتام و رسيدن به بيشترين جرم مولكولي در كمترين سطح مونومر باقي مانده و فرايند پذيري مناسب نمونه شامل 2% وزني فعال كننده، 1% وزني تسريع كننده و 97% وزني مونومر در فرمولاسيون مي باشد. در اين پژوهش آزمون هاي استخراج و TGA به منظور تعيين مونومر باقيمانده، آزمون ATR به منظور بررسي ساختار شيميايي پلي آميد 12 صورت گرفت. روش تيتيراسيون گروه هاي انتهايي به منظور محاسبه جرم مولكولي به كار گرفته شد و اثر فعال كننده و تسريع كننده بر روي آن مورد بررسي قرار گرفت. آزمون رئومتري جهت تعيين وزن مولكولي و بررسي پايداري حرارتي نمونه هاي ساخته شده، آزمون DSC جهت بررسي رفتار حرارتي نمونه ها نظير دماي ذوب و بلورينگي و تعيين ميزان بلورينگي، آزمون TGA-DTG جهت تعيين رفتار گرمايي- تخريبي محصولات اين پژوهش و آزمون XRD جهت تعيين ميزان و نوع بلورينگي استفاده گرديدند.
آگاهي از دانش فناوري بستهبندي ايدهال براي هر توليدكننده در صنايع غذايي امري ضروري است. هدف اصلي در صنعت بستهبندي، جداسازي مواد غذايي از محيط خارجي و حفاظت از آن در برابر فساد ناشي از عوامل مختلفي همچون ميكروبها، رطوبت، گازها، گرد و غبار، آلايندهها و همچنين نيروهاي مكانيكي است. اصلاح خواص پلياتيلن به عنوان پركاربردترين پليمر در صنعت بستهبندي كمك شاياني به شكلگيري و پيشرفت اين صنعت نوپا در ايران ميكند. در اين پژوهش سعي شد تا با ارتقاي خواص پلياتيلن توليدي در پتروشيميهاي داخل كشور، فيلمهاي تخت پلياتيلني با قابليت پوششدهي روي كاغذ، مقوا و آلومينيوم جهت ساخت پاكتهاي استريل بستهبندي مواد غذايي توليد شود. با توجه به واردات لايههاي مختلف پاكتهاي استريل بستهبندي به ايران، ابتدا مطالعاتي در زمينه انواع بستهبندي و همچنين وضعيت آن در ايران و جهان صورت گرفت و در ادامه با بررسي خواص پركاربردترين نمونه پلياتيلن تجاري مصرفي در پاكتهاي استريل بستهبندي تلاش شد تا پلياتيلن توليدي در كشور با توجه به خواص نمونه تجاري اصلاح شود. در اين پژوهش با پيوند زدن شاخههاي جانبي به زنجيره LDPE، از طريق فرآيند پيوسته اختلاط مذاب واكنشي دو نوع پلياتيلن موجود در كشور، پلياتيلني با خواص چسبندگي عالي و گردني شدن پايين نسبت به نمونه مرجع حاصل شد.
موارد یافت شده: 2